0 proizvoda Pogledaj košaricu

Naši zaposlenici i članovi projektnog tima

Slijepe i slabovidne osobe mogu mnogo postići i u tome se ne razlikujemo od drugih.

Glavni cilj pokretanja ovog projekta i poslovanja zapošljavanje je slijepih osoba, stvaranje novog zanimanja. Naši zaposlenici fokus su ove priče. Svi su naši zaposlenici prošli edukativno-rehabilitacijski program za izradu sapuna. Osim dohotka, zaposlenje im daje samouvjerenost, uključuje ih u društvo. Nadamo se da ćemo našim primjerom pokazati kako su mogućnosti i poslovi koji slijepe osobe mogu obavljati brojni. Obvezali smo se pružati potporu, obuku i omogućiti stjecanje novih vještina. Nadamo se da će ovo biti poticaj i drugima da uključe slijepe i slabovidne osobe u svoj radni tim, organizaciju i da će uvidjeti sposobnosti i volju slijepih i slabovidnih osoba. Slijepe i slabovidne osobe mogu mnogo postići i u tome se ne razlikujemo od drugih. Trud i rad svima su potrebni.

Upoznajte se s našim zaposlenicima. Iza sebe imaju dugo radno iskustvo.

Ovo su njihove priče:

 • card image

  Ana Listeš

  Članica projektnog tima

  Radna terapeutkinja Ana Listeš svesrdno se trudi našim polaznicima radionice olakšati aktivnosti poput rezanja, topljenja, miješanja i lijevanja. Najveći izazov s kojim se polaznici susreću na radionici je doziranje boje i mirisa te prelijevanje tekuće sapunske baze u kalup. Ana im je pokazala kako se vježbom i to može svladati, te im dala nekoliko praktičnih savjeta, primjerice kako postići navedeno primjenom plastične čaše i špricaljke. Pomoću čaše slijepa osoba može odrediti broj kapi koje će dodati u smjesu, prema zvuku.

 • Anđelka Bunić

  Anđelka Bunić

  Upraviteljica zadruge Martinov plašt

  ...

 • Anto Babić

  Anto Babić

  Zaposlenik

  Sudjelovao na radionici kao jedina potpuno slijepa osoba. Iza sebe ima 26 godina iskustva rada kao telefonist u Croatia Osiguranju. Kao i ostali polaznici, nije imao iskustva u izradi sapuna, kao ni predodžbu da bi kao osoba s oštećenjem vida uopće mogao u takvom nečemu sudjelovati. Radna terapeutkinja Ane Listeš svesrdno se trudila našim polaznicima radionice olakšati aktivnosti poput rezanja, topljenja, miješanja i lijevanja. Najveći izazov s kojim se Antun susreo na radionici bilo je doziranje boje i mirisa te prelijevanje tekuće sapunske baze u kalup. Ana mu je pokazala kako se vježbom i to može svladati te mu dala nekoliko praktičnih savjeta, primjerice kako postići navedeno primjenom plastične čaše i špricaljke. Pomoću čaše slijepa osoba može odrediti broj kapi koje će dodati u smjesu, prema zvuku.

 • Barbara Šajinović

  Barbara Šajinović

  Zaposlenica

  Naša zaposlenica Barbara ima zanimljivu životnu priču. Po prirodi ambiciozna i poduzetna, obožava kemiju i koja za nju predstavlja mnogo više od tek običnog posla. Ova mlada djevojka magistrica je primijenjene kemije. Svoj radno iskustvo započela je kao asistentica na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije , međutim svoju je znanstvenu karijeru zbog velikog oštećenja vida morala napustiti. Odlučila se posvetiti novom zaposlenju, te se nada da će svoje stečeno stručno znanje moći primijeniti na novom radnom mjestu. Vedra je i kreativna osoba, puna ideja.

 • Danijel Koletić Šajinović

  Danijel Koletić

  Savjetnik za brendiranje, poslovanje i odnose s javnošću

  ...

 • Dario Vuljar

  Dario Vuljar

  Zaposlenik

  Većina naših zaposlenika svoje je obrazovanje stekla u Centru Vinko Bek. Tako i Dario. Ovaj tridesetšestogodišnjak po zanimanju je administrativni tajnik. Ima sedmogodišnje radno iskustvo. Većinu radnog vijeka radio je kao telefonist u call centrima. Veseli ga novi posao i nova prilika. Ovaj posao je prilika za kvalitetniji i bolji život njega i njegove obitelji. Dario je otac jednog djeteta.

 • Dubravka Uršić

  Dubravka Uršić

  Članica projektnog tima

  ...

 • Goran Denis Tomašković

  Goran Denis Tomašković

  Voditelj projekta i izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb

  ...

 • Hrvoje Vrgoč

  Hrvoje Vrgoč

  Član projektnog tima

  ...

 • Ivan Rade Tadić

  Ivan Rade Tadić

  Član projektnog tima

  ...

 • Kristina Ivanković

  Kristina Ivanković

  Zaposlenica

  Dio našeg radnog tima je i mlada dvadesetčetverogodišnja djevojka Kristina Ivanković. Iako je stekla zanimanje administrativnog tajnika, dosada nije imala priliku raditi. Svoje obrazovanje završila je u Centru za slijepe i slabovidne osobe Vinko Bek. Međutim, iako dosad nezaposlena nije bila pasivna, svoju volju i želju za kvalitetnim i ispunjenim životom ostvarila je kroz bavljenje atletikom. Njena najdraža disciplina je bacanje kugle. Aktivan je član sportskog kluba osoba s invaliditetom Agram. Uživala je u radionicama izrade sapuna i u mogućnosti da i sama izradi nešto jedinstveno.

 • Kristina Milić Zhang

  Kristina Milić Zhang

  Zaposlenica

  ...

 • Marija Kombura

  Marija Kombura

  Članica projektnog tima

  ...

 • Martina Kovačević

  Martina Kovačević

  Članica projektnog tima

  ...

 • Monika Rastovac

  Monika Rastovac

  Članica projektnog tima

  Dizajnerica koja je diplomirala na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovala u dizajnu ambalaže proizvoda Sapuna s točkicama.

 • Nikola Arbanas

  Nikola Arbanas

  Član projektnog tima

  ...

 • Veselko Musa

  Veselko Musa

  Član projektnog tima

  ...